tussenlijn
tussenlijn

Homepage

In productie

Verfilmd

Op de planken

Biografie

Contact


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meisje en de macht
 

Theatergroep Toetssteen heeft een negental schrijvers gevraagd een korte theatertekst te schrijven met als onderwerp de echtgenote van een machthebber, een dictator. Als uitgangspunt dient het boek Vrouwen van Dictators, heulen met de macht van Antje Windgassen . In deze studie zijn biografieën opgenomen van oa. de dames Franco, Mussolini, Perón, Tito, Ceausescu en Honecker. Maar in de voorstelling van Toetssteen zullen ook andere vrouwen opduiken: Hillary Clinton, mevrouw Mao, Eva Braun, de 3 vrouwen van Stalin, mevrouw Khomeini en Sandra Roelofs.

In de dramaturgie van regisseur Ger Beukenkamp zal Het Meisje en de Macht geen voortdurende opeenvolging zijn van nummers of monologen. Er komt ook een muzikale component in de voorstelling en de dames zullen met elkaar in discussie gaan. De reden om deze voorstelling te maken is veelvuldig. Toetssteen wil heel graag nieuwe schrijftalenten aan zich binden, de groep heeft momenteel veel sterke actrices en met de losse montagevorm heeft de groep jarenlang ervaring. Daarnaast is er natuurlijk het universele thema van de Macht en hoe dat begrip -politiek geïnterpreteerd- voortdurend aan verschuivingen en aan verschillen in toepassing onderhevig is. Het is zeer aantrekkelijk om die aspecten aan de hand van de vrouwenlevens te dramatiseren.

De uitgenodigde auteurs vormen een groep die bestaat uit reeds voor Toetsteen schrijvende en nieuwe -meest jonge- schrijvers: Adinda Arian, Nicolien Mizee, Emanuel Muris, Hans van Hechten, Annemarie Slotboom, Philip Delmaar, Jan Willem Slort, Aike Rots, Roos Schlikker en Elles Pleyter.

vr 20, za 21 & zo 22* oktober 2006 (try-outs) Kampina Theater

do 2 (première), vr 3, za 4, zo 5, wo 8, do 9, vr 10 en za 11 november 2006

Theater de Engelenbak

zie ook de website van Toetsteen

 

 

 

 

 

   
    Contact: pdelmaar@tiscali.nl